SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Jogurt wymieszaj z mlekiem, płatkami, nasionami chia i erytrytolem. Dodaj połowę borówek i wymieszaj. Całość posyp resztą borówek. Zakręć słoik i wstaw owsiankę do lodówki.
Wartość odżywcza: 415 kcal / B- 24g / T- 14g / W- 51g / Błonnik – 12g
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Jogurt wymieszaj z mlekiem, płatkami, erytrytolem i 4 posiekanymi orzechami. Zakręć słoik i wstaw owsiankę do lodówki. Jabłko obierz i pokrój w kostkę, następnie upraż na wodzie z połową cynamonu. Gotowe jabłka wyłóż rano na owsiankę. Całość posyp cynamonem i resztą orzechów.
Wartość odżywcza: 440 kcal / B- 22,5g / T- 17g / W- 51,5g / Błonnik – 7,5g
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Jeśli używasz zwykłego maku, sparz go wrzątkiem i odstaw na co najmniej godzinę, następnie odcedź. Jogurt wymieszaj z mlekiem, płatkami i erytrytolem. Dodaj mak i wymieszaj. Całość posyp pokrojoną w kostkę pomarańczą i posyp posiekaną czekoladą. Zakręć słoik i wstaw na noc do lodówki.
Wartość odżywcza: 475 kcal / B- 25,5g / T- 18g / W- 55g / Błonnik – 10g
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Mleko wymieszaj z płatkami, kakao i erytrytolem. Wstaw owsiankę na noc do lodówki. Rano dodaj pokrojonego w plastry banana. Polej masłem orzechowym.
Wartość odżywcza: 450 kcal / B- 28,5g / T- 16g / W- 47g / Błonnik – 5g
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Wiórki upraż na suchej patelni, dosłownie minutę. Mleko wymieszaj z płatkami i pokrojonym w kostkę bananem i połową malin. Wstaw owsiankę na noc do lodówki. Jogurt z uprażonymi wiórkami i erytrytolem. Polej jogurtem owsiankę rano. Na koniec posypać resztą malin i posiekaną białą czekoladą.
Wartość odżywcza: 448 kcal / B- 19g / T- 17g / W- 61g / Błonnik – 14,5g
Jeśli nie odbieram, proszę o wiadomość sms - na pewno oddzwonię
Istnieje możliwość wizyty domowej w obszarze 20 km od Wschowy.
Dodaj komentarz