Co Wy na to, żeby czasem odpocząć od mięsa? Proponuje pieczone warzywa, tak na prawdę tylko od Was zależy co znajdzie się na Waszym talerzu 🙂
Przygotowanie:
Warzywa umyłam, obrałam i pokroiłam, bataty w plastry, marchew w słupki, paprykę w paski a cebulę z piórka, wszystkie warzywa wymieszałam z ziołami, sola i pieprzem. Wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia. Piec ok 25 minut w 200 stopniach z termoobiegiem. Upieczone warzywa posypać kawałami sera mozzarella, posiekanymi ziołami i ewentualnie doprawić. Przed podaniem skroić olejem sezamowym.
• średni batat,
• 2 średnie marchewki,
• 1/3 czerwonej papryki
• 1/3 cebuli
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1/2 mozzarelli light
• dowolne przyprawy i zioła (bazylia, oregano, słodka czerwona papryka, czosnek, sól i pieprz )
• odrobina oleju sezamowego
• do posypania: szpinak/ natka pietruszki/ szczypiorek.
514 kcal
18g białka
22g tłuszczu
65g węglowodanów
Jeśli nie odbieram, proszę o wiadomość sms - na pewno oddzwonię
Istnieje możliwość wizyty domowej w obszarze 20 km od Wschowy.
Dodaj komentarz