To moje pierwsze ciasto z rabarbarem 馃檪 Nie s膮dzi艂am, 偶e mo偶e by膰 takie proste i dobre za razem (nawet moja chrze艣nica powiedzia艂a, 偶e jest smaczne ;)) Cieszy mnie, 偶e wielu z Was chcia艂oby przepis na t膮 zdrow膮 wersj臋 ciasta 馃檪
Przygotowanie zajmie Wam ok 15 minut plus 20/25 minut pieczenia. Brzmi ca艂kiem dobrze, prawa? Zdaje sobie spraw臋, 偶e nie ka偶dy zostanie jego fanem, jednak my艣l臋, 偶e warto je wypr贸bowa膰 !!!
P艂atki owsiane zmiel na m膮k臋, dodaj m膮k臋 偶ytni膮, proszek do pieczenia, cynamon i wymieszaj. Dodaj olej kokosowy/ mas艂o, pokr贸j no偶em do po艂膮czenia sk艂adnik贸w. Na koniec dodaj jajko i po艂膮cz dok艂adnie wszystkie sk艂adniki, szybko wyr贸b ciasto.
Ma艂膮 blaszk臋 do pieczenia wy艂贸偶 papierem, sp贸d wyklej 2/3 ciasta, nak艂uj je widelce. Piecz w 170st.C przez oko艂o 10 minut.
Banana/ jab艂ka pokr贸j, rabarbar obierz ze sk贸rki, pokr贸j w kostk臋, truskawki obierz z szypu艂ek. Na oleju kokosowym poddu艣 rabarbar z cukrem, po chwili doda膰 truskawki oraz banana i podlej wod膮.Du艣 na ma艂ym ogniu do czasu jak ca艂a masa zg臋stnieje.
Na podpieczony sp贸d wy艂贸偶 mas臋 owocow膮 i posyp reszt膮 kruszonki. Piecz w 170st.C przez ok 20 do 25 minut. Gdy ciasto przestygnie posyp je cukrem pudrem.
1941 kcal /242 kcal
37 g bia艂ka / 12,4 g bia艂ka
99 g t艂uszczu/g t艂uszczu
238 g w臋glowodan贸w/ 30 g w臋glowodan贸w
Je艣li nie odbieram, prosz臋 o wiadomo艣膰 sms - na pewno oddzwoni臋
Istnieje mo偶liwo艣膰 wizyty domowej w obszarze 20 km od Wschowy.
Dodaj komentarz