Hej:) dziś mam dla Was przepis na lody! Wymagają chwilę poświęcenia, jednak na prawdę warto:) Fasola jako baza do naszych lodów to dobre źródło białka roślinnego, błonnika oraz witamin z grupy B, szczególnie witaminy B1 o właściwościach przeciwdepresyjnych, poprawiającą pamięć i zdolność logicznego myślenia.
Przygotowanie:
Składniki w temperaturze pokojowej dodaj do średniej miski i porządnie zmiksuj ręcznym blenderem. W razie potrzeby dosłódź.
Całość przelej do pojemnika, następnie włóż do zamrażalnika. Po ok godzinie wyciągnij masę, i wymieszaj ją równomiernie. Zrób to ponownie, kilka razy mieszając masę i rozbijając gęstą masę z obrzeży opakowania, a kolejno wyrównując jej wierzch.
Gdy masa nie będzie już lejąca się, ale nadal niezamrożona – dodaj dodatki, które chcesz, aby znajdowały się w środku lodów. Ponownie włóż lody do pełnego zamrożenia.
Przed podaniem wyciągnij lody z zamrażalki i odczekaj, aż będą ładnie się formować – najlepiej to robić łyżką rozgrzaną ciepłą wodą.
Dodaj komentarz