Curry w połączeniu z ryżem jaśminowym mogłabym jeść codziennie!
Na patelni na 1 łyżce oleju zeszklić cebulę, następnie dodać obrany i starty imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną papryczkę chili.
Smażyć co chwilę mieszając przez ok. 3 minuty.
Dodać obranego i pokrojonego w kostkę batata i marchew, suszone pomidory i jarmuż, doprawić solą i smażyć co chwilę mieszając przez około 2 minuty, w razie potrzeby podlać wodą.
Dodać paprykę w proszku, kurkumę, curry, trawę cytrynową, pieprz. Po chwili dodać ciecierzycę wraz z zalewą, mleko kokosowe i podlać wodą.
Wszystko wymieszać i zagotować.
Gotować przez ok. 15 minut bez przykrycia, co chwilę mieszając, aż bataty i marchew będą miękkie.
Na koniec wymieszać i odstawić z ognia. Podawać np. z ryżem jaśminowym i natką pietruszki.
Smacznego 😉
Jeśli nie odbieram, proszę o wiadomość sms - na pewno oddzwonię
Istnieje możliwość wizyty domowej w obszarze 20 km od Wschowy.
Dodaj komentarz