Kaszę przepłukaj, po czym gotuj w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180°C. Rybę dopraw szczyptą soli, pierzem cytrynowym, skrop cytryną i dodał masło. Morszczuka umieść w rękawie do pieczenia i piecz przez 15 minut.
Kasza się gotuje, ryba piecze więc czas na przygotowanie sałatki 😉
Zacznij od sosu: wymieszaj wszystkie składniki, ewentualnie dodaj odrobinę wody. Następnie warzywa umyj, ogórka i rzodkiewkę obierz i pokrój w plasterki, rukolę porwij, cebulę obierz i pokrój w piórka. Wymieszaj warzywa z sosem. Gotowe!
Ugotowaną kaszę wymieszać z oliwą z oliwek, posiekanymi suszonymi pomidorami, posiekanym koperkiem, dowolnymi ziołami, szczypta soli i pieprzu 😉 Gdy już będzie smacznie, umieść kaszę na talerzu, obok ułóż pachnącą rybę i posyp całość parmezanem. Dodaj warzywka i PYSZNY, ZDROWY OBIAD GOTOWY !
600 kcal
45 g białka
26 g tłuszczu
47 g węglowodanów
Jeśli nie odbieram, proszę o wiadomość sms - na pewno oddzwonię
Istnieje możliwość wizyty domowej w obszarze 20 km od Wschowy oraz na terenie Poznania.
Dodaj komentarz